17/3/09

Jornada de la dona treballadora

COMUNICAT DE PREMSA DEL CEIP MONTSERRAT

“Hi havia una vegada... un munt de contes”, l'exposició del CEIP Montserrat a les VII Jornades de la dona treballadora de Sarrià de Ter

L'exposició, que s'inaugura aquest divendres a la tarda, es pot veure al Centre Cívic la Cooperativa fins a finals del mes de març.

Com cada any el CEIP Montserrat participa a les jornades de la dona de Sarrià de Ter amb una exposició de murals realitzats pels alumnes de l'escola. Enguany l'exposició s'ha fet en base a l'anàlisi, en clau de gènere, de la transmissió dels rols masculí i femení a través de diferents contes tradicionals i actuals d'arreu del món.

En especial els alumnes han observat la imatge que projecten els principals personatges femení i masculí, tan pel que fa al seu caràcter com a la seu aspecte físic, així com el paper que juga cada personatge, el gènere dels personatges bons/dolents i imaginant l'evolució dels personatges més enllà del conte.

Una de les reflexions del treball dels alumnes i mestres de l'escola és que no tots els contes actuals donen la volta, capgiren, els rols de gènere tradicionals, ni tots els contes tradicionals atorguen un paper submís, innocent i ingenu als personatges femenins.

Aquest treball ha permès prendre consciència dels diferents tipus de comportament i actituds, afavorir l'empatia i cercar alternatives.

D'altra banda el CEIP Montserrat i l'AMPA han elaborat un audiovisual on diferents alumnes de l'escola analitzen alguns contes tradicionals en clau de gènere. L'audiovisual, titulat “Hi havia una vegada... els contes als ulls dels infants”, es va projectar el divendres, 6 de març, a la tarda després de la inauguració de l'exposició, a partir de les 18 h.
Aquí us deixem un enllaç on podreu veure i descarregar les fotos una per una i amb més tranquilitat:

Fotos

No hay comentarios: